If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е, защо цирк? Човека питаше за определена 159 бензин в продажба.
Първия пост в темата е "... навийте ме да си я купя ..." и цялата тема се върти около това, чак на 4та страница се пита за конкретна бройка и разбира се после започна спор за разхода на гориво ...
И за да не е само offtopic мнението ми ще напиша "нещо хубаво за 159": фаровете, интериор , екстериор.
1. Темата за обяви е заключена, за това човека е решил да пита тук.
2. Не съм казвал дали харчи много или малко, а цитирах обявения разход от производителя. Не виждам смисъл да заблуждаваме човека и да си губи времето с грешни данни, едва ли и ти би искал да си в неговата ситуация.
Вече ако някой го обръща на спор, търси под вола теле или просто му се е досрало и е решил да го направи тук си е негов проблем.
60 000км. с 159 ка.
Ако питащият се интересува да види темата"какво се потроши по 159 ката" корекно съм описал ремонтите.В момента е на 112 000 км. и потропва леко, нормално вероятно е ляв горен носач, има една биалетка/вероятно/ за смяна.
Колкото до разхода- ползвам Fuel log за андроид, та в момента ми казва следното:
-най-висок разход 9.62 за 296 км.
-най-нисък разход 3,87 за 190 км.
-среден разход 6.54 за 10667 км.
колата е от подписа 159 , 1,9 нафтова печка без ЕГР с ДПФ и чип от Ексриим/Бобо/
разхода е грубо 65/35 % извънградско -градско каране.Имам възможност да бягам задръстванията и час пик/понякога/ .
От тук нататък всеки сам си преценява, за мен след отстраняване на детските болести е един много приятен автомобил, малко ми е слабияък и все си мисля ,че някой друг кон отгоре би се отразил много добре на магарето зад волана ама.........
п.с.Не знам защо още я нищим темата след като питащият има всичките 5 поста......
Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
156 1,8ТS-99 ......
EX
159 1,9 JTD-08
Колеги, чета ви и се смея с глас и от сърце.............
Леко ми е на душата, че не съм сама в лудостта си
В момента съм в процес на закупуване на 159- ка ( капарирана е ) и след някой и друг ден ще я огледа вещо лице и ако всичко е наред ще е моя до 2 недели ...
От много , страшно много време мечтая за нея ... ходих , гледах , пазарих се и все на камък удрях , но ето , че уж на шега за 2-3 часа се откри колата за мен . Сега когато е толкова близо да стане моя започвам да се замислям : Ама нужна ли ми е изобщо - отговорът е НЕ ! Ама струва ли си в Бг да караш малко по не масов автомобил който не е Голф 3-ка и не можеш да отремонтираш в задния си двор , отговорът е НЕ . Това и + високият данък и + не евтината поддръжка и + не ниският разход на 2,4 двигателят в градско просто реших , че се живее веднъж и като цигане не държи кисело млеко така и аз реших да скоча па каквото ще да става. Похвално е, че не само аз съм ку ку и не само аз бих сядала всеки ден с кеф в нея и бих си я поглеждала от джама от време на време когато ми е кофти и като я видя паркирана отвън ще се усмихвам . Похвално е, че има доста хора като мен водещи се по сърцето , а не по разума . Истината е една ... ако някой иска такава кола , просто да си я вземе , защото аз не бих си дала парите за друга кола и колкото и евтина да е поддръжката им дори 5 лв да ми е пистовият ремък пак няма да ми се дават ... за това дерзайте , че днес сме тук , а за утре не се знае .
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
140 HP + Chip Tuning -> ex Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006 Born to make me happy
То ако ще е нещо дето да го отремонтираш в задния двор, вземай една ладичка или москвич и няма да имаш проблеми.
Алфа се купува с душа, не с разум...скачаш пък каквото ще да стане...
Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
И аз така реших и ще видим какво ще излезне .... предната 156-ца взех на шега и излезна страхотна кола която уви беше добре подредена от майстори , сега ще съм доста по - внимателна когато се наложи да ходя по такива .
Иначе не знам как ще спя следващите 2 седмици ... ама ще броя дните гарантирано .
140 HP + Chip Tuning -> ex Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006 Born to make me happy
Ама нужна ли ми е изобщо - отговорът е НЕ ! Ама струва ли си в Бг да караш малко по не масов автомобил който не е Голф 3-ка и не можеш да отремонтираш в задния си двор , отговорът е НЕ . Това и + високият данък и + не евтината поддръжка и + не ниският разход на 2,4 двигателят в градско просто реших , че се живее веднъж и като цигане не държи кисело млеко така и аз реших да скоча па каквото ще да става.
Браво От Бг ли ще я взимаш и от онлайн обява ли я намери?
Син на мой Колега се занимава с внос на коли от около 5 год и му споменах и така се случи ... силно се надявам колата да е читава , защото вече много , ама много ми се кара такава колица .... и нямам търпение .
Колата в момента е в Италия .
Имам един страничен въпрос и моля някой да ми даде отговор на език разбираем за жена или да ме насочи към такава тема , що е то " премахнати егр, дпф и клапи " и защо се премахва ?
Здравейте,бъдещи колеги.Реших да си взема нова кола и мечтата ми беше 159. Преди да тръгна по трудния път да си избирам,реших да хвърля едно око на форума и да прочета малко,обаче то какъв форум,вие ме вкарахте в МАТРИЦАТА бе .Имам чувството,че сте на панаир,една свястна приказка за колата няма,всичко е мерене на знаете какво.Въпроса ми е следния,плюсове и минуси, навийте ме да си я купя, както е казал Ричард Хаманд- Трябва да обичаме "Алфа" защото такъв е законът.
Благодаря предварително!
,,Навийте ме,, Колега човек няма ли собствено мнение в тоя живот,цял живот е на камък.Когато се сблъскам с определен автомобил от първо лице единствено число,ала минут решавам има ли шансове да се класира.Това кой какво ми е казал,или съм прочел в гугъл го оставям за след 23:00ч. когато съм на едно шише пещерска гроздова.И за да не съм off ще кажа че ми харесва единствено че е по млада от 156.Иначе си е 156 фейслифт.
товa с фейслифтa го говори гроздовaтa, нaли ? Зaщото освен някои линии външно, по които двете коли имaт визуaлнa приликa, по друго нямaт нищо общо. Особено пък aко говорим зa возия, стойкa нa пътя, но който ги е кaрaл и двете ще ме рaзбере
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана exAlfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment